Over ons

 
De in 1892 geboren heer A. Hoogkamer begon op 19 jarige leeftijd in 1911 een handel in rijwielen en onderdelen. De schuur waar hij begon was van zijn vader die daar hoefsmid was.
In 1918 werd er in Nederland een handelsregisterwet opgesteld. A. Hoogkamer Rijwielhandel Naaldwijk werd onder dossiernummer 763 opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Delft.
A. Hoogkamer Rijwielhandel ging zich na de crisis naast de reparaties van rijwielen meer verdiepen in de handel in rijwielonderdelen door heel Nederland.


In 1930 stond er iets groots te gebeuren waar heel Naaldwijk voor naar het Zuideinde kwam, de werkplaats (zie foto links boven) werd in 1 geheel van de grond getild en zorgvuldig aan de andere kant van de straat geplaatst. Hierdoor kon de zaak door blijven draaien en ondertussen werd er gebouwd aan het vernieuwde pand. De eerste steen werd hier geplaatst door de 9 jarige zoon D.W. Hoogkamer op 30 juni 1930, de bouw duurde ongeveer 6 maanden en werd op 13 december 1930 opgeleverd.

In 1937 op 17 jarige leeftijd had D.W. Hoogkamer de ambachtschool afgerond en ging bij zijn vader aan de slag in het familiebedrijf.
Het was op 30 december 1958 dat A. Hoogkamer het tijd vond om het bedrijf over te dragen naar zijn zoon. Vanaf 5 januari 1959 stond de naam D.W. Hoogkamer Rijwielhandel en reparatie-inrichting te boek in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Delft.
Na 3 jaar werd het alweer tijd voor versterking in het bedrijf. Zodoende kwam de zoon A. Hoogkamer eveneens op 17 jarige leeftijd zijn vader helpen in het familiebedrijf.
Vanaf 1 januari 1968 trad A. Hoogkamer ook toe in het familiebedrijf en stond er te boek in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Delft: D.W. Hoogkamer en zn.
In 1970 was het J. Hoogkamer (de 2e zoon) die het familiebedrijf kwam versterken op eveneens 17 jarige leeftijd nadat ook hij de ambachtschool succesvol had afgerond.

Op 6 april 1971 werd het nieuwe winkelpand opgeleverd en het huidige assortiment van rijwielen uitgebreid met de verkoop van nieuwe bromfietsen, kinderwagens, schaatsen en voederartikelen voor kleine dieren.
Op 19 november 1974 trad ook J. Hoogkamer toe aan het familiebedrijf.
In 1989 vond D.W. Hoogkamer het tijd om het familiebedrijf over te dragen aan zijn zonen waardoor het als A&J Hoogkamer te boek kwam te staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en fabrieken te Delft.
Op 65 jarige leeftijd werd het voor A. Hoogkamer tijd om het familiebedrijf over te dragen aan zijn broer J. Hoogkamer en 2 zonen. Op 1 januari 2011 zijn B. en J. Hoogkamer toegetreden. Op 1 januari 2018 heeft ook Joop een stapje terug gedaan.

Met veel trots werken zij tot heden verder in het familiebedrijf.


TerugDeel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving